8/04/2012

tumačenje horoskopa AVGUST 2012. (1.)

KRATKO TUMAČENJE GODIŠNJIH PROGNOZA
šifra "The_Hermit"



Ova i naredna životna godina (dakle, od rođendana 2012. do rođendana 2014.) predstavljaju  razdoblje života obeleženo radikalnim prekretnicama na SVIM životnim planovima. Čitav dosadašnji kurs života će se promeniti i tvoje kretanje preuzeti novi pravac – kakav je iz sadašnje perspektive skoro nemoguće pretpostaviti. Tokom ove dve godine života, odbacuju se mnoge sopstvene karakteristike, osobine ličnosti se radikalno menjaju, navike i obrasci svakodnevnog života prolaze kroz totalnu transformaciju. Način mišljenja i spontane percepcije stvarnosti, način komuniciranja sa drugima i način emotivnog reagovanja na iskustva, kao i sam doživljaj i sagledavanje sopstvenog identiteta menja se iz korena. Slobodno se može reći da u toku ovog dvogodišnjeg perioda za tebe počinje jedna Nova Epoha. Taj početak ujedno je i kraj prethodne ’epohe’, a ovo odvajanje od starog, okončavanje sa starim ’ja’ (u mnoštvu njegovih aspekata) dešava se kroz krize i iskustva koja mogu, u manjoj ili većoj meri, biti bolna i teška, ali u svakom slučaju intenzivna i takva da te dovode do suočavanja sa najdubljim aspektima sopstvenog bića.


Tvoje pitanje za astrološki savet odnosilo se samo na ljubav i ljubavno-partnerski aspekt života u aktuelnom periodu; no sve što nam se dešava, svaki pojedinačni doživljaj, događaj, i promene u pojedinačnim segmentima života, deo su šire celine: našeg razvojnog puta in toto, i potom većih razvojnih ciklusa unutar toga, tako da je nemoguće jasnije sagledati smisao konkretnih događaja bez ovakve šire perspektive.

Ovo što sam napisala o predstojećih dve godine daje uvid u taj širi kontekst događaja koji su sada aktuelni, i događaja tokom godine života koja je nedavno počela; to sam morala naglasiti, jer jedino uz takav pristup, uz makar najopštije (samo skicirano , ’uopšteno’) razumevanje celine ovog transformativnog ciklusa kroz koji ćeš proći – pre svega, prepoznavanje da se radi o dubokom transformativnom ciklusu, i tome koliko vremenski ’traje’ – možeš na adekvatan način pristupiti pojedinačnim dešavanjima u datom periodu.

U tom kontekstu, osvrćemo se sada specifično na životnu godinu 2012. – ’13. :

Ovo je za tebe jedna radikalno tranziciona godina i doba ’pripreme’ za narednu, tokom koje će tada već-sazrele promene moći da se manifestuju.
Unutrašnji stavovi, pristup svetu i iskustvima, tvoj lični svetonazor u najširem smislu, sada se korenski menja. Ovo ne mora nužno biti vidljivo drugima; ali za tebe predstavlja totalnu psihološku (u najširem smislu) re-orjentaciju, praćenu suštinskim dubokim izmenama u pristupu stvarnosti. Sama tvoja definicija stvarnosti se sada drastično menja.

Iskustva ti omogućuju (podstiču te) da se otvoriš više nego ranije (nego ikada ranije!) skrivenoj, suptilnoj ’strani’ realnosti. Interesovanje za mistično, duhovno, za suptilnije sfere postojanja, sada se budi – ili moćno pojačava – i pred tobom [ujedno, za svest: u-tebi] se otvaraju nepregledni Novi Svetovi.

U skladu sa tim, kretanja života u ’spoljnom’ smislu (izbor zanimanja, profesionalna orjentacija, odnosi sa drugima, itd.) dobijaju novi pravac. Logika, racionalno, rigorozno naučno-empirijsko posmatranje stvarnosti postaje donekle više-rastočeno, neki njegovi kruti aspekti razlabavljeni u tebi, i to ti otvara put ka potpunijem, širem i dubljem sagledavanju i iskušavanju stvarnosti.

Konsekventno, sopstveni način razumevanja ljubavi i posebno – onoga što ti je potrebno u partnerskom odnosu – dobija novi vid. Duhovno poklapanje i komplementnost sa partnerom na nivou najdubljih ideala sada postaje primarno značajno. (Ovo je i inače tvoja natalna karakteristika, ali sada sama srž tog kriterijuma doživljava transformaciju, budući se preobražavaju sopstveni najdublji stavovi o stvarnosti kao takvoj.)

Planete ’ najavljuju’ važne događaje na planu ljubavi-partnerstva tokom aktuelne godine života. Ukoliko nisi u odnosu, ovo je godina koja donosi važno poznanstvo (ili poznanstva) i moguće početak značajnog dubokog partnerskog odnosa. Ukoliko jesi, a taj odnos te ne ispunjava u celosti – sada je vreme preokreta i definitivnog rastanka, ako partnerovi ritmovi duhovne evolucije nisu usklađeni sa tvojima.

Pod-periodi: avgust-septembar 2012. i april-maj 2013. su posebno značajni u ovom pogledu, pre svega u smislu pročišćenja, odbacivanja starog i suvišnog i pronalaženja novih ’obrazaca’ kako sopstvenog ponašanja, tako i odnosa prema drugima/drugom. Prvi naznačeni pod-period može doneti krizu, pojačanu sumnju u sopstvenu vrednost i sposobnosti, te otežanu komunikaciju (emotivnu, ali i verbalnu) sa okolinom; važno je da si ovoga kao tendencije svesna i da se ne zatvoriš suviše, u svojoj pojačanoj ranjivosti, već pružiš mogućnost drugima da ti pomognu – ne zatvoriš srce za veru u dobrotu i ljubav, najšire uzev (ljudi, Univerzuma – prema tebi). Drugi pod-period okarakterisan je potrebom za slobodom kao ključnim motivom, radikalnim odbacivanjem svega što osećaš sada da te guši (i gušilo u proteklom dužem periodu) – sputava, ometa, te svesno-voljnim preuzimanjem novog pravca, kako u emotivnom pogledu, tako i pogledu sopstvenih osobina, navika, obrazaca ponašanja dnevne ’rutine’. Sada spremno raskidaš sa svim što osećaš kao ne-celovito, ne-Istinito, za tvoje biće ne-adekvatno i ne-autentično.

Kada ovo prođe, tokom juna 2013. godine nastupa period „izobilja“ i vidnog blagostanja na emotivnom planu. Odnosi, najšire uzev, sada su ispunjeni većom prisnošću, radošću i toplinom nego inače. (Međutim, ovo može biti i period akutne tuge, ukoliko nemaš nikoga oko sebe sa kime bi delila ljubav i radost života koju osećaš sada i koju imaš intenzivnu potrebu da deliš sa nekim.)

Za kraj, napomenuću još i značaj sledeća dva pod-perioda:
04. sep. – 04. nov. 2012. i
18. apr. – 01. maj 2013.
Ovo su razdoblja od važnosti za društveni i profesionalni razvoj. Tvoj posao, profesionalne sposobnosti, karijera i društveni položaj u celosti sada biva vidno dignifikovan, uzdignut na novi, viši nivo. Okolina daje priznanja i podršku; pružaju se mogućnosti napretka, bilo kao promocija ili povišica ili na neki drugi način; tvoje sposobnosti su prepoznate, cenjene i nagrađene.

 *****************








NOSCE TE IPSVM
 ~ spoznaj samog sebe! ~