7/15/2012

tumačenje horoskopa JUL 2012. (1.)

KRATKO TUMAČENJE GODIŠNJIH PROGNOZA
šifra "djolex77"






Tokom dolazeće životne godine (od rođendana 2012. do rođendana 2013.) primarna orjentacija je na razvoju sopstvenog identiteta. Za vreme proteklih godinu dana tvoje razumevanje sebe. svog „mesta_u_svetu“, svoje specifične prirode i misije u životu, prošlo je kroz znatne promene, i predstojeća godina donosi zaokruženje ovog ličnog ciklusa razvoja. „Ko sam ja“ i „kuda idem“ ključna su pitanja kojima ćeš biti zaokupljena. Godina donosi prilike za fino re-strukturisanje svega sa čime se poistovećuješ u životu i postavljanje svog identiteta na širim i dubljim osnovama. Interes za mistično, metafizičko i filozofsko uopšte se bude (ili pojačavaju, ako već postojeći), kao i za praktične načine kao te aspekte svog interesovanja (pre svega – sopstvene najviše ideale) povezati sa svakodnevicom, praksom – kako ih konkretno, dosledno sprovesti u delo.

Kreativnost je intenzivirana i ovo može biti jako plodan period, ukoliko ne dozvoliš sebi ’lutanje’ i neutemeljenu, nerealnu zanesenost idejama (vidi tekst o Neptunu ovde na blogu, može ti biti koristan u vezi iskustava ove godine!).  To da „Disciplina otključava i usmerava Genija“ možeš u ovom periodu duboko sagledati u sopstvenom iskustvu: samo od stepena tvoje disciplinovanosti u radu zavisi uspeh! Nemoj odbacivati ono idealno kao ne-realno i ne-ostvarivo, već pronađi način da ga povežeš sa svojim svakodnevnim životom u praktičnom smislu, a potom istrajno uloži trud i radi (=sebe gradi) u skladu sa time. Ovakav pristup donosi realizaciju sopstvenih vizija!

Druga važna/istaknuta tema tokom godine jeste posao-novac, posebno iz perspektive lične sigurnosti koja se time može ostvariti. Ovo je godina kada, kažu planete, moraš naučiti da izgradiš svoju sigurnost na nesigurnosti!, kroz svesno i voljno ograničavanje sebe tj. prihvatanje ograničenja u kojima si kao nužnih okvira u kojima se krećeš – i U TIM OKVIRIMA ispoljavanje sopstvene slobode. Razumevanje da si ti sama onaj koji je baš te-i-takve okolnosti izabrao – ono „ja“ koje je dublje ’unutra’ od osobina ličnosti i društvene persone/funkcije, ono korensko sopstvo tvog bića – vodi ka oslobođenju od osećanja sputanosti, stegnutosti, nemoći i otvara priliku za takvo ispoljenje svoje autentične kreativnosti koje je istovremeno praktično-korisno i za tebe duboko ispunjavajuće.

U celini uzev, u svetlu rečenog, tokom ove godine možeš očekivati važne promene, kako na poslovno-profesionalnom planu, tako i u pogledu bliskih odnosa – restrukturisanje ličnosti koje se sada događa, i novo, dublje sagledavanje sopstvenog identiteta, temeljni je proces i posledice stoga takve da kada se proces zaokruži će biti vidne u svim oblastima života.

Neki važniji periodi u okviru analizirane godine:

29. jul – 26. avg.’12.
Definitivne promene na ljubavnom planu; raskid starih nefunkcionalnih veza ili nova dubina u onima koje su zaista vredne za tebe. Nema kompromisa i trpeljivosti!, sada tražiš potpunu predanost. Budi spremna da isto toliko i daješ. Time će se otvoriti novi nivo intimnosti i stepen povezivanja sa partnerom i bliskim ti ljudima.

20. okt. – 20. nov. ’12.
Ovo može biti izraženo ’težak’ pod-period. Sklonost sumanjama (u sebe i druge), strahu, depresiji se pojačava; samokritičnost može dostići meru potpunog gubitka samopouzdanja, i ujedno te izolovati od drugih.
Kontinuirano nesebično davanje i rad-radi-rada-samog sada su jedino ono što može učiniti da kamenje kojim osećaš kao da te život zatrpava pretvoriš u zlato (= prepoznaš zlato u njemu)!

13. dec. ’ 12. – 04.jan. ’13. i
07. apr. – 04. maj ’13.
Oba perioda obeležena su potrebom za dodatnom, pojačanom samodisciplinom i radom. Iritabilnost na prepreke, oskudicu i ograničenja iz okoline sada je takorećikvadrirana. Pronađi uzrok situacije u sebi, prihvati celinu sopstvene odgovornosti, odbaci sve suvišno i delaj u skladu sa ograničenjima, ne uprkos njima – ovo će dugoročno doneti vredne plodove.  

Razdoblje januar-februar 2013. donosi izvrsna poslovne prilike i mogućnosti za razvoj svojih komunikativnih sposobnosti. Učenje, putovanja, ovladavanje novim veštinama, dobar su način za usklađivanje sa sopstvenim ritmom razvoja sada.

 *****************


TEHNIČKA NAPOMENA: za izradu prognoza koristila sam tehnike: Sideralni Solarni povratak i njegova progresija, Tranziti velikih planeta, Sekundarne progresije natalnog horoskopa.
Ovde je radi preglednosti data slika samo za n
atalnu kartu  i kartu Sid.Solarnog povratka - koji predstavlja lični 'godišnji horoskop' tj. odnosi se specifično na individualnu godinu života.



NOSCE TE IPSVM
 ~ spoznaj samog sebe! ~