7/23/2012

tumačenje horoskopa JUL 2012. (2.)


KRATKO TUMAČENJE GODIŠNJIH PROGNOZA
šifra "Peper"




Tokom narednih godinu dana, nekoliko ključnih tema obeležava događaje i nit vodilju tvog razvoja:
- tendencija samoobmanama, iluzijama i neutemeljenom idealizmu, kao vid ’odvojenosti’ od realnosti, posebno što se tiče ljubavi i intimnih odnosa; u pozadini ovoga je potreba za višim, rafiniranijim načinom iskazivanja i primanja ljubavi – koja se sada shvata/doživljava šire i dublje nego ranije, te u ovom unutrašnje procesu ’tranzicije’ prolaziš kroz iskušenja/ispite/lutanja.
-  hiper-senzitivnost, naglašena promenljivost raspoloženja i osećanja, snažna mašta; zavisnost unutrašnjih stanja i osećanja sopstvene vrednosti od okoline (akcija, mišljenja i osećanja drugih prema tebi).
- profesionalna reorjentacija i redefinicija sebe u društvenom i poslovnom pogledu.
- vatrenost, strast, pojačano društveno angažovanje (u najširem smislu) i pojačana volja i sposobnost da se radi na svojim ciljevima.

Tranzit Neptun prema natalnom Mesecu i Veneri, koji se odnosi na pomenute iluzije, samoobmanu i idealizam u pogledu ljubavi i sopstvene emotivnosti, šire, počeo je u junu 2011. godine i tokom naredne ti životne godine (od rođendana 2012. do onog narednog) ulazi u svoju završnu fazu. Premda ovaj tranzit može biti težak, na izvestan način te ’odvajajući’ od realnosti – onakve kako je okolina uglavnom doživljava i definiše – to je prilika za otvaranje novih dimenzija u onome što si do sada smatrala ljubavlju. Ono što iz njega možeš naučiti jeste kako da voliš bez ikakvih ličnih i sebičnih potreba, kako da se daješ i povežeš sa drugim (i Drugim, u najvišem smislu uzev) u apsolutnom i idealnom smislu. Za vreme ovog tranzita (dakle, od juna 2011. pa do kraja aprila 2013., kada se Neptunov tranzitni prelaz okončava) može ti se dogoditi da se jave duboka, skoro mistična osećanja prema osobi sa kojom u svakodnevnom životu ne možeš ostvariti kontakt/vezu; pojam tzv. ’platonske ljubavi’ i sve njegove dubine, strmine i izazovne strane mogu ti sada okupirati pažnju. Ukoliko uspeš da se orjentišeš na sam proces koji se prilikom ovog iskustva u tebi pokrenuo, i iznađeš način kako da ovu ljubav neguješ, tako da se ona pretvori u Ljubav – u najsebičnijem vidu – ovaj tranzit će obeležiti važnu fazu u tvojoj duhovnoj evoluciji i otvoriti te za novo, potpunije poimanje stvarnosti u celini, a posebno onog njenog aspekta koji se odnosi sa povezivanjem/kontaktima sa drugim ljudima.

Premda je uticaj Neptuna takav da pokreće intuiciju, hiper-osetljivost čulnu i emotivnu i veću nego inače zavisnost od stanja i osećanja drugih, tokom dolazeće životne godine (dakle, u periodu od rođendana 2012. do rođendana 2013.) paralelno sa ovim neptunovskim vibracijama bude se i marsovske – tako da se možeš često zateći u ambivalentnom stanju nežne, osetljive i krhke dame, koja je ujedno i hrabri, agresivni i rušilački nastrojeni vitez! Pokreće se ego-energija, i sposbnost da se direktno boriš za svoja prava i za ostvarenje svojih ciljeva. Agresivnost se aktivira naglašenije no inače, kao i spontana specifična sebičnost, koja je karakteristična za Marsa. Povremeno možeš osetiti zbunjenost i da si u sukobu sa sobom usled ovakvih međusobno oprečnih tendencija u sebi samoj – s jedne strane potreba da se potpuno predaš i ’tečeš sa tokom’ bez zadrške i bez ikakvih ličnih težnji i želja, a s druge potreba da se boriš, da rušiš-srušiš, da se istakneš u takmičenju i pokažeš svoju premoć u životnim okolnostima kroz čistu upotrebu ’sirove snage,’ samopouzdanja i ego-principa.
Zadatak je stoga, tokom životne godine 2012. – ’13., da iznađeš način kako uskladiti i uravnotežiti ove porive u sebi.

Neki važniji pod-periodi:

Ceo jul mesec 2012., razdoblje od 16.dec.’12. do 01.jan.’13. i od 27. feb.  do 17. marta ’13.:
povoljni termini (dani i sedmice) u poslovnom i društvenom pogledu; možeš očekivati preokret na bolje u ovim oblastima života, u najmanju ruku prilike za napredak, dobre ideje i pojačano poštovanje od strane okoline.

Ceo januar mesec 2013. može biti dosta napet – pomešane povoljne i opterećujuće okolnosti, koje udruženo deluju tako da se osetiš u-haosu, bez jasne orjentacije šta činiti za rešiti situacije koje su problematične. Savet: ne brzaj u odlukama i ako imaš prilike, povuci se na neko vreme iz ’vreve sveta’, sad je odlično vreme za osamljivanje i dublju meditaciju o svom životu.

Od 10. maja do 10. juna 2013. važan period na poslovnom planu, ali ne kao sreća ili povoljne prilike koje dolaze iz okoline, već važan u pogledu unutrašnje re-orjentacije koja sada nastupa -->
počev od 29. maja pa do 17. avgusta 2013.  tranzitni Saturn prelazi završno preko natalnog Saturna, označujući tako kraj jedne i početak nove velike životne etape. Ovi meseci donose rezimiranje sopstvenog života u celini, posebno u pogledu svog rada – viđenog sada kroz njegove plodove. Prilika da sagledaš sebe šire, proceniš jasnije svoja ograničenja i mogućnosti i postaviš nove ciljeve-odrednice kretanja za dalje, u skladu sa boljim razumevanjem sebe i sveta, koje ti je iskustvo od proteklih oko 15 godina omogućilo.






***********************



NOSCE TE IPSVM
~ spoznaj samog sebe! ~