6/30/2012

tumačenje horoskopa JUN 2012.

KRATKO TUMAČENJE NATALNOG HOROSKOPA
šifra "Sidarta"




Sunce se nalazi u sazvežđu Ovna, Mesec u sazvežđu Vage, i oba Svetla snažno su aspektovana udruženo Marsom i Venerom, ujedno se međusobno nalazeći u egzaktnoj opoziciji (orbisa od samo 4’ lučna!).

Ovo oslikava interesantnu ’izmešanost’ muškog i ženskog principa u tvojoj prirodi: naglašeno si nežan, osećajan, prijemčiv, posedujući puno ženstvenih karakteristika, i istovremeno naglašeno muževan – verovatno čvrsto građenog tela (jaki mišići), obdaren snažnom ljubavlju ka akciji, takmičenju, borbi, te voljom za dominacijom.

Udruženi Mesec i Sunce (posebno u ovom dinamičnom aspektu, egzaktnoj opoziciji) govore o veličini vitalne snage. Postoji unutrašnja tenzija, koja te čini u izvesnom smislu stalno napetim, ’spremnim na skok’. Ma koliko Venera sa Svetlima oslikava pomirljivu i nežnu prirodu – što ti svakako jesi, istovremeno sa agresivnošću i brobenom prirodom! – Mars je u celini ipak za par nijansi naglašeniji u horoskopu,te  žudnja za kontinuiranom dinamikom života ne dozvoljava ti duže mirovanje. Kada postigneš željeno, osvojiš neki cilj, osećanje zadovoljstva postojećim okolnostima uvek je kratkog daha, i tvoje biće nalazi se u stalnoj potrazi za novim, većim izazovima.

Merkur aspektovan Plutonom opisuje intelekt okrenut metafizici, dubljim temama, zainteresovan za ’skrivenu stranu’ postojećeg, kao i potrebu za vidom (privremenih) povlačenja/izolacije zarad uspeha u mentalnim poduhvatima (učenje, pisanje its.) – posebno stoga što strasti, žudnja, jaka seksualnost i društvena priroda vuku ’na svoju stranu’ i možeš osetiti da deluju ometajuće na mentalni rad koji zahteva dugotrajniju koncentraciju.

Mars budući vladar Solarnog sazvežđa, a u sopstvenom sedištu, te aspektuje oba Svetla, mogu reći da je to najaktivnija planeta u horoskopu. Njegov princip je onaj koji te u najvećoj meri opisuje: u svemu što činiš, težiš se istaći, biti prvi, najbolji, biti pobednik. Mogućnost da se pokažeš u borbi (ma kog tipa, ne nužno fizički) revitalizuje te i iznutra osećaš da daje smisao tvom životu.
Luna u Vagi daje refleksiju i sposobnost promišljanja-pre-akcije, no kod tebe je Luna pod jakim uticaje i Sunca i Marsa, te premda spontano i već ’u hodu’ dobro uviđaš posledice svojih dela, to te ipak ne sprečava da se često upuštaš u brzopleto, vatreno, vođeno strastima i nepromišljeno postupanje!

Konfigurisanost Marsa sa Plutonom i Neptunom ukazuje na veliki kreativni i produktivni potencijal; tvoje voljno delanje direktno je povezano sa intuicijom; ciljevi u životu su visoki, a opšta aktivnost usemerena je ka Neprolaznom i Ultimativnom. Ipak, Neptun teži da te često uvuče neopaženo u besmisleno trošenje energije, rasipanje na trivijalnosti i samoobmanjujuće ciljeve – kad god nisi svim svojim snagama svesno usmeren na neku konstruktivnu (kontinuiranu) aktivnost. Stoga njegov (Neptunov) princip na ovaj način može delovati kao sila koja ’zaključava’ normalni protok tvoje energije, onemogućavajući ti da u potpunosti/adekvatno manifestuješ (materijalizuješ u životu, ostvariš) sav potencijal svoje stvaralačke, kreativne prirode.

Najugaonije planete u horoskopu su Saturn i Jupiter (tim redom), što nam, uz sve do sada rečeno, dočarava sliku ličnosti koja je u svom držanju i odnošenju prema okolini veoma staložena i samokontrolisana. Iako si „živa vatra“, osoba puna strasti, čiji je suštinski pristup životu obeležen žestinom i energijom, ti ostavljaš utisak mirne i potpuno ’racionalne osobe’ (u uobičajenom smislu te reči). Tek oni koji te bliže poznaju mogu videti svo bogatstvo nemira, vatre, strasti i snagu iracionalnog dela tvoje prirode.

Ovakva ugaona konfiguracija ukazuje na potrebu za samostalnim dosezanjem stabilnog i cenjenog (ali ne tek bilo kog, već obavezno nekog upravljačkog!) položaja u društvu/zajednici.

Najviša tačka Neba (MC) nalazi se u sazvežđu Vodolije, što oslikava tvoju misiju – životni zadatak kao na specifičan način revolucionalizujući. Ideali za tebe i simboli najvišeg autoriteta su principi srodni Vodoliji u planeti Uran: Sloboda, Istina, individua u svojoj neprikosnovenosti. Međutim, način ostvarivanja ovoga oslikan je Jupiterom i Saturnom: putem poštovanja već postojećeg poretka i društvenih struktura, kroz lagani uspon na društvenoj lestvici, i samostalnim radom dosezanje željenog položaja korak-po-korak.

Zanimanja koja ti najviše odgovaraju pre svega su ona u kojima možeš biti ’sam svoj gazda’ i gde slobodno možeš iskazati svoju kreativnu i umetničku stranu prirode. Opisane natalne konfiguracije Svetala govore o velikoj dozi ličnog magnetizma, kao i o sposobnosti da upravljaš aktivnostima drugih (da ih usmeravaš) i budeš organizator.
Ambicije su visoke, imaš puno snage, ali volja za rad u potpunosti je aktivirana tek kada si motivisan nekim van-svetovnim, transcendentnim Idealom (težnjom), stoga je nalaženje i jasno formulisanje toga (ova formulacija naravno ne treba da bude fiksna, već da evoluira i menja se kako i ti evoluiraš) od presudne važnosti za uspeh.



***************************

NOSCE TE IPSVM
~ spoznaj samog sebe! ~